Tilbehør til aftensmad

Grov salat med rosenkål og brombær

Grov salat med rosenkål og brombær

Jeg kan rigtigt godt lide rustikke salater som giver en god mæthed og samtidig har masser af smag. Grov salat med rosenkål og brombær har begge kvaliteter. Jeg tilsatte lækre sprøde råsyltede græskar med vanilje, som passede rigtigt godt til salaten. Se opskriften på råsyltet græskar med vanilje her. Til denne salat spiste jeg en med en dejlig tahindressing, som er super nem at lave selv. Se min opskrift på tahindressing.

Opskrift på råsyltet græskar med vanilje.

Råsyltet græskar med vanilje

Råsyltet græskar med vanilje kan bruges som lækkert tilbehør eller topping til stegt fisk, kylling, grøntsager eller kød. Det smager også dejligt på smørrebrød med f.eks. leverpostej. Når man råsylter bevarer man lidt mere “bid” i græskaret, hvilket giver en rigtig lækker konsistens. Se flere opskrifter med skønne græskar.

Opskrift friteret æg

Friteret æg

Når anledningen er lidt særlig, laver jeg gerne disse friterede æg. De er super nemme at lave og tager ikke ret lang tid. Det sværeste i opskriften er, at pille æggene uden at ødelægge dem. Men det er faktisk ikke så svært alligevel, man skal bare være lidt tålmodig og forsigtig. Eventuelt kan man koge et ekstra æg eller to, hvis man er bange for at være fummelfingret 😉

Æggene er skønne i forretter, i salater eller til luksus brunch.

Søde kartoffel chips

Søde kartoffel chips

Har man overskud til at lave disse sprøde og rustikke søde kartoffel chips, kan man hurtigt imponere sine gæster og familie. Der er lidt gourmet over dem og de smager bare bedre hjemmelavede.
Bagte rødbeder med balsamico og muskatnød

Bagte rødbeder

Bagte rødbeder er dejlig søde og møre stykker rodfrugt, som passer rigtigt godt til de fleste hovedretter og forretter. Kan også snittes og bruges i salater.