Svampe og porre tærte

Denne tærte smager helt fantastisk. Lav dejen selv eller spar tid og køb dejen færdig. Blandingen af svampe og porrer er dejlig kombination. Server med en frisk sprød salat til.
Arbejdstid 40 min
Tilberedningstid 40 min
Samlet tid 1 t 20 min
Ret efterårs tærte, Svampe og porre tærte, tærte
Antal 4 personer

Ingredienser

Dej

  • 100 g smør
  • 2 spsk vand
  • 3 dl hvedemel

Grøntsagsfyld

  • 50 g svampe
  • 3 stk porrer
  • 2 løg
  • 2 tsk spidskommen
  • 0,5 tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber

Æggefyld

  • 2 æg
  • 250 ml creme fraiche
  • friskkværnet peber
  • 0,5 tsk. salt
  • 0,5 tsk revet muskatnød
  • 200 g ost

Sådan gør du 

  • Bland smør, vand, mælk og mel i en skål. Ælt dejen sammen, den skal være lidt fedtet.
  • Fordel dejen i et smurt tærtefad og prik med en gaffel over det hele på dejen. Bag dejen i en ovn på 180 grader i ca 20 min, til tærtedejen fast.
  • Hæld lidt olie på en pande. Tilsæt spidskommen og paprika, lad det svitse lidt af. Tilsæt løg og steg dem gyldne. Hæld porre sammen med lidt vand i panden. Dæk til med låg eller sølvpapir, for at holde på fugten. Når vandet er forsvundet, tilsæt svampe og lad det stege igen. Når væsken er mest muligt fordampet er det klart.
  • I en skål blandes æg og cremefraiche i en skål sammen med salt, peber og muskatnød.
  • Fordel grønsagsfyldet på tærtedejen. Hæld derefter æggefyldet over. Slut af med at fordele revet ost ud over tærten.
  • Bag tærten på 200 grader i ca. 20 min (beslut selv hvor længe I synes det skal have.)
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering