Rosenkål med pomelo og valnødder

Her er en meget lækker sund og mættende salat med en masser smag. Pomeloen marines og får dejlig krydderier og sødme, som står i skøn kontrast til de saltede valnødder.
Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 25 min
Samlet tid 50 min
Ret Julemad, julesalat, juletilbehør, tilbehør til julemad
Antal 4 personer (som tilbehør)

Ingredienser

  • 300 g rosenkål i halve
  • 50 g sukker
  • 2 stjerneanis
  • 4 kapsler Kardemomme – lige åbnet i toppen
  • 1 dl vand
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 0,5 pomelo
  • 100 g skalotteløg skåret i stykker på størrelsen med de halve rosenkål
  • 1 dl valnødder (alternativt mandler)
  • Olie
  • groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du 

  • Kog vand, kanel, sukker og stjerneanis i 1-2 min. Sæt lagen til afkøling. Forvarm din ovn på 220 grader varmluft.
  • Skræl den halve pomelo, fjern den hvide hinde og bræk den i mindre stykker. Hæld æbleeddike og lagen over.
  • Blancher rosenkålen og skalotteløgene 1 min i letsaltet vand. Tag dem op og lad dem dryppe helt af.
  • Hæld rosenkål og løg i en pose sammen med lidt olie, ryst det godt så olien bliver fordelt. Hæld dem bageplade og sæt dem i ovnen ved 220 grader i ca 15 min til de er gyldne. Lad dem afkøle.
  • Rist valnødderne let på en pande med lidt olie, drys godt med groft salt og sæt til afkøling.
  • Tag stjerneanis og kardemomme fra og si lagen fra. Bland rosenkål og løg med den marinerede pomelo. Pynt med ristede saltede valnødder.
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering