Rabarberkage med crumble

Rabarberkage med crumble er en lækker kombination af syrlig rabarber, knasende crumble med mandler og en blød sød kage. Smager dejligt med cremefraiche, flødeskum eller is.
Arbejdstid 20 min
Tilberedningstid 1 min
Samlet tid 22 min
Ret den bedste rabarberkage, lækker rabarberkage, opskrift med rabarber, rabarberkage, verdens bedste rabarberkage, ynglingskage
Antal 8 personer

Ingredienser

  • 400 g rabarber
  • 5 spsk rørsukker
  • 100 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 1 knivspids salt
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljekorn eller 2 tsk vaniljesukker
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1 dl tykmælk eller kærnemælk
  • 2 dl havregryn
  • 30 g smør
  • 4 spsk flydende honning
  • 100 g hakkede mandler med eller uden skal

Sådan gør du 

  • Rens og skyl rabarberne. Skær dem i 2 cm stykker og drys med 5 spsk sukker.
  • Hak mandlerne og bland med havregryn. Rist blandingen på en tør pande ved medium varme under konstant omrøring. Når det begynder at dufte, tilsæt smør samt honning. Rør det grundigt til din rumble bliver sprød. Pas på det ikke bliver brændt!
  • Pisk sukker, vaniljekorn og smør i en skål til det bliver luftigt. Tilsæt et æg ad gangen, mens der piskes grundigt. Tilsæt tykmælk. Bland mel, salt, bagepulver og hvedemel sammen og rør det i dejen.
  • Smør en springform. Hæld 2/3 af rabarberne i dejen og 1/3 i havregrynene. Hæld først dejen i springformen, dernæst havregryns blandingen. Bages ved 175 grader varmluft i omkring ca 1 time. Test med en pind, om den er færdig. Server kagen lun med creme fraiche, flødeskum eller is.

Historien bag opskriften

Jeg er vild med rabarber og fik lavet denne dejlige syrlige rabarberkage med crumble forleden. Vi skulle have gæster til frokost i haven, hvor der skulle grilles og hygges. Så det passede rigtigt fint, at jeg lige havde lavet kagen inden gæsterne kom. Hele huset kom til at dufte så dejligt og det var næsten ikke til at vente. Kagen blev serveret lun og alle var begejstret for den. Selv ham, som normalt ikke kunne lide kage, var vild med den. Han kunne godt lide syrligheden og at den ikke var alt for sød. Se evt flere opskrifter med rabarber her.
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering