Rabarbercrumble
Denne opskrift er utrolig nem. Crumblen er lækker sprød, knasende, den passer rigtigt godt til de søde og lidt syrlige rabarber.
Ingredienser
- 500 g rabarber i tern ca 1cm
- 1 vaniljestang
- 1 appelsin, saft
- 75 g rørsukker
- 100 g havregryn
- 100 g fuldkornsmel
- 100 g smør
- 75 g rørsukker
- 0,5 vaniljestang
- Smør til det ovnfaste fad
Sådan gør du
- Skrab kornene ud af den halve vaniljestang og bland vaniljekornene i 75 g rørsukker. Vend det med appelsinsaft. Hæld det hele over rabarberne i en skål. Lad det trække i 30 minutter og rør i det nogle gange undervejs.
- Skrab kornene af den anden halve vaniljestand og bland dem med sukker, smør, mel og havregryn. Smuldr det hele grundigt sammen.
- Smør et ovnfast fad, hæld rabarber med marinade i. Læg crumble henover og bag ca 40 min på 180 grader varmluft. Den er færdig når rabarberen bobler og crumble er gyldenbrun. Server gerne lun med vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum til.
Jeg nyder disse opskrifter så dem jeg vil gemme printer jeg og sender dem til min datter i USA dejligt at i har lette retter
Kh jonna carroll
Hej Jonna.Tak for det 🙂 Jeg er glad fordi du kan bruge mine opskrifter. God weekend. Mvh Vibeke
DeT er rart med ny inspiration selv om jer er kok
Mange tak Lea 🙂 Skriv gerne, hvis du selv har nogle gode tips. Mvh Vibeke
Ang. rabarberchrumble…Kunne man give rabarber et lille opkog med nonoxalsyre?
Synes ikke det er lækkert at spise rå rabarber uden at neutralisere syren.
Hej Anne. Beklager mit sene svar. Der er været tekniske problemer. Jeg har læst en artiket i “samvirke” omkring nonoxalsyre og rabarber. Her er et lille uddrag.
“Du behøver ikke bruge Nonoxal til rabarbergrød, kompot eller andre retter med rabarber,medmindre du spiser store mængder rabarber uden mælkeprodukter til”
Men jeg tænker ikke det gør noget, hvis du bruger det alligevel 😉