Perfekt flæskesteg med sprød svær

Perfekt flæskesteg med sprød svær
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Helt perfekt flæskesteg med sprød svær, med smagfuldt og saftigt kød. Smager helt fantastisk hele året, ikke kun til jul. Er der rester, lav en lækker sandwich med rødkål.
Udskriv opskrift
Gem opskrift
-udskriv indkøbsliste
Din opskrift er gemt
Perfekt flæskesteg med sprød svær
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Helt perfekt flæskesteg med sprød svær, med smagfuldt og saftigt kød. Smager helt fantastisk hele året, ikke kun til jul. Er der rester, lav en lækker sandwich med rødkål.
Udskriv opskrift
Gem opskrift
-udskriv indkøbsliste
Din opskrift er gemt

INGREDIENSER

Arbejdstid10min
Ventetid70min
Samlet tid1,5time
personer
Arbejdstid10min
Ventetid70min
Samlet tid1,5time
personer

SÅDAN GØR DU

  1. Sørg for, at svær er skåret helt igennem uden at skære igennem kødet nedenunder.
  2. Tør stegen af med rigeligt køkkenrulle, Jo mere tør, desto sprødere bliver sværene. Salt den omhyggeligt med groft salt ned i hver eneste ridse på stegen.
  3. Placer et laurbærblad mellem ca hvert andet svær.
  4. Læg grøntsagerne i bunden af en bradepande, der passer til flæskestegen størrelse, læg stegen ovenpå med sværen opad.
  5. Sværen skal gerne være vandret, så sværene bliver ens stegt. Højden kan evt justeres med staniol under stegen.
  6. Sæt et stegetermometer midten i stegen. Placer den i ovnen ved 160 grader. Stegetiden varierer i forhold til stegens størrelse og ovnens effektivitet, men den skal have ca en time.
  7. Når stegetermometeret rammer 60 grader i midten, tag stegen ud og lad den hvile i 10 min. Imens skruer du ovnen op på fuld maksimal temperatur eller tænder for grillfunktionen.
  8. Sæt flæskestegen i ovnen igen nogle minutter, til midten rammer de 65 grader og sværen grundig sprød. Pas på den ikke brænder på, bliv og hold øje.
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *