Mørbradgryde

Mørbradgryde

Denne mørbradgryde er absolut en af de bedre gryderetter. Den har en fyldig smag og vil imponere til både hverdag og gæster. Desuden er rettet utrolig nem at lave. Kan spises med ris, kartofler eller kartoffelmos. Supler evt med asier eller syltede rødbeder. En skøn hverdagsret, som vores familie alle er vilde med. Nogle gange udelader vi chili, min søn er ikke så vild med det. Tilgengæld er farmand vild med chili. Derfor laver jeg often en lille skål med frisk finthakket chilli, som kan drysses på efter behov. Det er en fin løsning. hvor alle kan være med.
Arbejdstid 25 min
Tilberedningstid 1 t 10 min
Samlet tid 2 t 20 min
Antal 8 personer

Ingredienser

  • 2 svinemørbrad
  • 2 pk cocktailpølser (eller 6 pølser i skiver)
  • 1 rød grofthakket peberfrugt
  • 2 hakkede løg
  • 1 kg champignon i kvarte stykker
  • 2 pk bacon i tern
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 fed knust hvidløg
  • 0,5 tsk tørret chili kan udelades
  • 2 spsk paprika
  • 1 boullionterning
  • 4 dl fløde
  • mel til jævning
  • friskkværnet peber
  • salt

Sådan gør du 

  • Mørbraden afpudses og skæres i store tern. Bacon steges i en stor gryde og tages op af gryden. Herefter brunes champignon i gryden og tages op igen. Løg og peberfrugt steges i lidt fedtstof i en gryden, tages op. Mørbraden brunes herefter sammen med chili og paprika i gryden. Når kødet er brunet godt lægges løg, peberfrugt, bacon og champignon tilbage i gryden igen og blandes godt sammen med hvidløget. Tilsæt en dåse hakkede tomater samt vand så det lige dækker retten. Lad retten simre i 45 min.
  • Efter 25 min tilsættes pølserne i gryden.
  • Når retten er færdig øges varmen igen. Tilsæt 4 dl fløde og 1 boullionterning, rør godt. Hæld 1 dl fløde i en lille skål og tilsæt 3 spsk mel, pisk det sammen. Denne jævning hældes i gryden til saucen har den konsistens, man ønsker. Lad retten koge ca 5 min efter tilsætningen af jævningen, så er mørbradgryden klar. Smag til med salt og friskkværnet peber. Mørbradgryden smager dejligt med ris.
Mørbradgryde
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering