Honningkager

 

Honningkager

Honningkager

Disse skønne hjerter er nemme at lave og smager bare så godt. Skriv evt navn på med glasur og brug dem som værtindegave, eller lav dem som "bordkort" til julefrokost eller juleaften.
Arbejdstid 40 min
Tilberedningstid 1 t
Samlet tid 1 t 40 min
Ret honninghjerter, honningkage, jul, julekager, Julemad, kage
Antal 10 store hjerter

Ingredienser

  • 15 g honningkage krydderi
  • 500 g honning
  • 500 g mel
  • 10 g potaske
  • lidt vand
  • 10 g hjortetaksalt
  • 2 - 4 æggeblommer
  • evt chokolade til overtræk
  • evt flormelis og æggehvide til at skrive eller tegne

Sådan gør du 

  • Lav gerne grunddejen dagen før, at du skal bage honninghjerterne. Lun først honningen forsigtigt og bland melet i. Læg låg på beholderen eller pak den ind i plastik. Grunddejen skal opbevares ved stuetemperatur.
  • Efterfølgende dag laver du så dine honninghjerter. Bland potaske med en smule koldt vand – kun så lidt vand, at det får en grødet konsistens. Blandingen bliver varm pga kemisk reaktion. Hæld massen over i grunddejen og bland sammen i en røremaskine med dejkroge, da massen er ret sej.
  • Bland hjortetaktsalt med de 2 æggeblommer og rør det i dejen. Dejen skal have en konsistens, så det er til at arbejde med. Den skal gerne være blød, men ikke for våd. Du kan tilsætte 1 eller 2 æggeblommer mere i dejen, hvis den er for sej at arbejde med. Til sidst tilsæt honningkagekrydderiet.
  • Rul kagedejen ud så den har en tykkelse på ca 5 mm og stik hjerter ud eller de forme du nu har. Bag honninghjerterne i ca 10 min ved 170 grader. Du kan give dem et lille tryk med fingeren, mens de stadig er i ovnen. Hvis aftrykket bliver, er de ikke færdige. Lad kagerne køle af, hvis du skal overtrække dem med chokolade eller skrive på dem med glasur. Hvis honninghjerterne er blevet for tørre af bagningen, kan du spraye lidt vand på dem og stille dem i køleskabet, inden du pynter dem.
  • Honningkager kan opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i min 1 måned, uden chokolade eller glasur. Så du kan lave dem god tid før jul 😉 Pynt dem umiddelbart før de skal spises.
Honningkager
1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering