Hjemmelavet koldskål med kammerjunkere

Hjemmelavet koldskål med kammerjunkere
Stem: 2
Bedømmelse: 4.5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Dette er den bedste koldskål med knasende små hjemmelavede kammerjunkere. Den overgår købe-koldskål mange gange og er bare så nem.
Udskriv opskrift
Gem opskrift
-udskriv indkøbsliste
Din opskrift er gemt
Hjemmelavet koldskål med kammerjunkere
Stem: 2
Bedømmelse: 4.5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Dette er den bedste koldskål med knasende små hjemmelavede kammerjunkere. Den overgår købe-koldskål mange gange og er bare så nem.
Udskriv opskrift
Gem opskrift
-udskriv indkøbsliste
Din opskrift er gemt

INGREDIENSER

Arbejdstid30min
Ventetid15min
Samlet tid45min
  • Sværhedsgrad nem
personer
Arbejdstid30min
Ventetid15min
Samlet tid45min
  • Sværhedsgrad nem
personer

SÅDAN GØR DU

Koldskål
  1. Pisk æggeblommer og sukker til en stiv masse og sukkeret er helt opløst.
  2. Tilsæt kærnemælk, tykmælk og smag til med citronsaft og eventuelt lidt reven citronskal. Sæt i køleskab indtil servering.
Kammerjunkere
  1. Det hele æltes godt sammen og formes som små kugler.
  2. Læg kuglerne på en bageplade med bagepapir, giv dem et tryk med en ny bageplade, så de bliver lidt flade.
  3. Bages ved 150 grader i ca 15-20 min.
2 replies
  1. Christian Kaasen
    Christian Kaasen says:

    Jeg nøjes sædvanligvis med 4 æggeblommer, men pas på med piskningen af æggesnapsen – det tager dobbelt så lang tid som du tror – den skal være helt stiv og hvid.
    En lækrere udgave fås ved art erstatte tykmælken med piskefløde.
    Bemærk den kærnemælk. der kan købes i dag er ikke kærnemælk, men syrnet letmælk og det er ikke en optimal løsning. Det bedste resultat fås med rigtig kærnemælk. Sidste sommer markedsførte én af de økologiske mejerier rigtig kærnemælk i kort tid. Den er meget dyr, men det smager altså 3 gange så godt.

    Svar
    • Vipoan73
      Vipoan73 says:

      Tak for de gode råd, Christian. Jeg vil helt sikker holde udkig efter en rigtig kærnemælk 😉 Mvh Vibeke

      Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *