Hjemmelavet koldskål med kammerjunkere

 

Hjemmelavet koldskål med kammerjunkere

Hjemmelavet koldskål med kammerjunkere

Dette er den bedste koldskål med knasende små hjemmelavede kammerjunkere. Den overgår købe-koldskål mange gange og er bare så nem. Jeg havde aldrig tænk at hjemmelavede kammerjunkere smagt så godt og er så nemme at lave,
Arbejdstid 30 min
Tilberedningstid 15 min
Samlet tid 45 min
Ret Hjemmelavet koldskål med kammerjunkere
Antal 4 personer

Ingredienser

Koldskål

  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 80 g sukker
  • 0,5 usprøjtet citron
  • 2 tsk vaniljesukker (eller korn fra 1 vaniljestang)
  • 1 liter kærnemælk
  • 2 dl tykmælk

Kammerjunkere

  • 300 g mel
  • 125 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5 dl kærnemælk
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knsp kardemomme
  • 0,25 usprøjtet citron

Sådan gør du 

Koldskål

  • Pisk æggeblommer og sukker til en stiv masse og sukkeret er helt opløst.
  • Tilsæt kærnemælk, tykmælk og smag til med citronsaft og eventuelt lidt reven citronskal. Sæt i køleskab indtil servering.

Kammerjunkere

  • Det hele æltes godt sammen og formes som små kugler. Lav en lang pølse af dejen og skær lige store stykker ud, ca 1 cm. Har du tralvlt eller går du ikke op i detaljerne, så drop det med at rulle dejstykkerne til kugler...de smager lige godt af den grund 😉
  • Læg kuglerne/ stykkerne på en bageplade med bagepapir, giv dem et tryk med en ny bageplade, så de bliver lidt flade.
  • Bages ved 150 grader i ca 15-20 min.
Hjemmelavet koldskål med kammerjunkere
2 Kommentarer
  1. Christian Kaasen
    Christian Kaasen siger:

    Jeg nøjes sædvanligvis med 4 æggeblommer, men pas på med piskningen af æggesnapsen – det tager dobbelt så lang tid som du tror – den skal være helt stiv og hvid.
    En lækrere udgave fås ved art erstatte tykmælken med piskefløde.
    Bemærk den kærnemælk. der kan købes i dag er ikke kærnemælk, men syrnet letmælk og det er ikke en optimal løsning. Det bedste resultat fås med rigtig kærnemælk. Sidste sommer markedsførte én af de økologiske mejerier rigtig kærnemælk i kort tid. Den er meget dyr, men det smager altså 3 gange så godt.

    Svar
    • Vipoan73
      Vipoan73 siger:

      Tak for de gode råd, Christian. Jeg vil helt sikker holde udkig efter en rigtig kærnemælk 😉 Mvh Vibeke

      Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering