Hel kylling i ovn eller grill

Hel kylling i ovn eller grill
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Sprød, saftig, smagfuld kylling med krydderurter, citron og hvidløg. Opskriften kan både bruges til grill og i ovn, begge giver et flot og velsmagende resultat.
Udskriv opskrift
Gem opskrift
-udskriv indkøbsliste
Din opskrift er gemt
Hel kylling i ovn eller grill
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Sprød, saftig, smagfuld kylling med krydderurter, citron og hvidløg. Opskriften kan både bruges til grill og i ovn, begge giver et flot og velsmagende resultat.
Udskriv opskrift
Gem opskrift
-udskriv indkøbsliste
Din opskrift er gemt

INGREDIENSER

Arbejdstid10min
Ventetid50min
Samlet tid60min
  • Sværhedsgrad nem
personer
Arbejdstid10min
Ventetid50min
Samlet tid60min
  • Sværhedsgrad nem
personer

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 200 grader eller start din kuglegrill op.
  2. Placer kyllingen, så den har lårbenene ind mod dig. Stik nu dine pegefinger ind under brystskindet og løft forsigtigt skindet løst hele vejen frem til halsen og ned langs ribbenene i begge sider. Du skal passe på ikke at rive hul på skindet eller lave åbningen for stor. Så løber saften ud under stegningen. Løft herefter kyllingen op i lodret. Drys salt ned i hulrummet under skindet. Placer 3 stilke rosmarin i samme hulrum og på begge sider sammen med 3 gode skiver smør. Pres det hele lidt sammen, ved at trykke forsigtigt på skindet. Gnid kyllingen med citronsaft og salt. Både indvendig og udvendig. De brugte citroner lægger du inde i selve kyllingen, sammen med et helt hvidløg, skåret over på tværs, og resten af rosmarin og timiankviste. Bind lårene sammen og hold dem godt ind til kroppen af kyllingen, så det hele bliver færdig samtidig.
  3. Læg kyllingen i et ovnfast fad penslet med olie. Placer den i ovnen i 50-60 min. Evt kan man give lidt grill de sidste minutter.
  4. Bruger du kuglegrill, skal det være på indirekte varme. Husk at lægge en foliebakke under grillristen med kyllingen. Når kødsaften ser klar ud er den færdig efter ca 50-60 min.
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *