Hel kylling i ovn eller grill

 

Hel kylling i ovn eller grill

Hel kylling i ovn eller grill

Sprød, saftig, smagfuld kylling med krydderurter, citron og hvidløg. Opskriften kan både bruges til grill og i ovn, begge giver et flot og velsmagende resultat.
Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 1 t
Samlet tid 1 t 10 min
Ret Hel kylling i ovn eller grill
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 kylling
  • 2 citroner
  • 10 kviste frisk rosmarin
  • 1 lille håndfuld friske timian kviste
  • ca 100 g smør
  • 1 hvidløg
  • salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du 

  • Tænd ovnen på 200 grader eller start din kuglegrill op.
  • Placer kyllingen, så den har lårbenene ind mod dig. Stik nu dine pegefinger ind under brystskindet og løft forsigtigt skindet løst hele vejen frem til halsen og ned langs ribbenene i begge sider. Du skal passe på ikke at rive hul på skindet eller lave åbningen for stor. Så løber saften ud under stegningen. Løft herefter kyllingen op i lodret. Drys salt ned i hulrummet under skindet. Placer 3 stilke rosmarin i samme hulrum og på begge sider sammen med 3 gode skiver smør. Pres det hele lidt sammen, ved at trykke forsigtigt på skindet. Gnid kyllingen med citronsaft og salt. Både indvendig og udvendig. De brugte citroner lægger du inde i selve kyllingen, sammen med et helt hvidløg, skåret over på tværs, og resten af rosmarin og timiankviste. Bind lårene sammen og hold dem godt ind til kroppen af kyllingen, så det hele bliver færdig samtidig.
  • Læg kyllingen i et ovnfast fad penslet med olie. Placer den i ovnen i 50-60 min. Evt kan man give lidt grill de sidste minutter.
  • Bruger du kuglegrill, skal det være på indirekte varme. Husk at lægge en foliebakke under grillristen med kyllingen. Når kødsaften ser klar ud er den færdig efter ca 50-60 min.
Hel kylling i ovn eller grill
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering