Grovboller

Grovboller
Stem: 2
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Rigtig gode luftige og sprøde grovboller som mætter og smager skønt. Bland dine ynglings frø og kerner i og sæt dit helt eget præg.
Udskriv opskrift
Gem opskrift
-udskriv indkøbsliste
Din opskrift er gemt
Grovboller
Stem: 2
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Rigtig gode luftige og sprøde grovboller som mætter og smager skønt. Bland dine ynglings frø og kerner i og sæt dit helt eget præg.
Udskriv opskrift
Gem opskrift
-udskriv indkøbsliste
Din opskrift er gemt

INGREDIENSER

Arbejdstid30min
Ventetid2 timer25 min
Samlet tid2 timer45 min
boller
Arbejdstid30min
Ventetid2 timer25 min
Samlet tid2 timer45 min
boller

SÅDAN GØR DU

  1. Hæld havregryn og kerner i en gryde med vand og kog ca 1 min. Tag gryden af varmen. Grøden tilsættes koldt mælk, salt og sukker samt æg og olie. Kontroller om temperaturen er håndlun (ca. 37 grader) ellers må man vente lidt.
  2. Gær smuldres i et stort fad med lidt af den håndlune grød. Rør godt igennem. Herefter tilsæt resten af grøden og rør igennem.
  3. Tilsæt den grove mel og rør sammen. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen til rette konsistens. Ælt dejen godt i gennem. Stil til hævning et lunt sted, tildækket i ca 1,5 time.
  4. Slå dejen ned og form til boller. Efterhævning på pladen i ca. 30 min. Pensl med æg og drys med kerner. Bag ved 225 grader i ca. 15 min. Frys de boller ned, som ikke skal spises med det samme.
2 replies
  1. Poula
    Poula says:

    MUMS!!!!!!! super lækre boller som virkelig er sunde og mætter – er også gode selv om de har været en tur i fryseren 🙂

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar til Vipoan73 Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *