Bearnaise sauce

Bearnaise sauce
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Hjemmelavet bearnaise er noget af det mest lækre i hele verden. Den tager ikke lang tid at lave og den er hele umagen værd.
Udskriv opskrift
Gem opskrift
-udskriv indkøbsliste
Din opskrift er gemt
Bearnaise sauce
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Hjemmelavet bearnaise er noget af det mest lækre i hele verden. Den tager ikke lang tid at lave og den er hele umagen værd.
Udskriv opskrift
Gem opskrift
-udskriv indkøbsliste
Din opskrift er gemt

INGREDIENSER

Arbejdstid15min
Ventetid15min
Samlet tid30min
personer
Arbejdstid15min
Ventetid15min
Samlet tid30min
personer

SÅDAN GØR DU

  1. Tip. Er det første gang du laver bearnaise sauce, så køb ind til mere end en portion. Det skiller nemlig let og så må du starte forfra.
  2. Smelt langsomt smør klart i en gryde. Når smøret er smeltet, har der samlet sig et hvidt bundfald i gryden. Hæld den klare del af smørret langsomt over i en skål og smid det hvide bundfald ud.
  3. Estragonbladene plukkes af og lægges til side. Kom estragonstænglerne i en ren gryde. Tilsæt eddike, vand, finthakket løg, samt en smule salt og friskkværnet peber. Det koges op og koges ind til der er ca. 3-4 spsk. væske tilbage. Si alt fyldet fra, så der kun er den rene essens tilbage.
  4. Hæld essensen i en ren gryde, som nu skal stå på den næst laveste varme. Tilsæt æggeblommerne i gryden og pisk til det skummer og æggeblommerne begynder at tykne. Muligvis skal der lige skrues en anelse op for varmen, før at æggeblommerne tykner. Det er dog vigtigt, at der HELE TIDEN piskes i saucen og at æggeblommerne tykner inden smør piskes i, ellers bliver saucen alt for tynd. Når æggeblommerne tykner, så skrues ned på laveste varme og smør piskes meget langsomt i. Tag ind i mellem gryden af varmen og fortsæt med at piske konstant. Tilsæt ca en spsk smør ad gangen de første 15 spsk og derefter kan smørret tilsættes i en tynd stråle indtil alt smørret er brugt. Gryden med bearnaise må på intet tidspunkt stå på varmen uden at blive pisket i. Så skiller bearnaisen og det gør den desuden også hvis den varmes op igen. Lige inden servering, smages bearnaisen til med citronsaft, salt, peber og de finthakkede estragon blade tilsættes.
  5. Hvis bearnaisen skiller, så startes en ny gryde med en frisk æggeblomme og den skilte sauce piskes meget langsomt heri. Det skulle redde den skilte bearnaise.
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *